Домой Путешествуем дешёво Что посмотреть в Эстонии за 5 дней

Что посмотреть в Эстонии за 5 дней

0

Площа Естонії 45226 км², для прикладу: площа Одеської області – 33310 км², але історичних місць у цій країні, наче грибів у лісі після дощу! Тому пропонуємо вашій увазі топ-5 найцікавіших місць, які можна відвідати за 5 днів.

 

Замок Раквере

Місце розташування: старовинне містечко Раквере, в якому й розташований замок, знаходиться за 90 км від Таллінна. Зі столиці Естонії можна доїхати автобусом.

 

Замок Раквере

Замок Раквере4

Час і ціни: 
Середа – неділя: 10:00-16:00
Понеділок – вівторок: зачинено
Дорослий: 7€
Сімейний квиток: 14 €
Для студентів та школярів: 5€

 

Замок Раквере

Замок Раквере3

Замок Раквере – відмінне місце для недільної (або суботньої) прогулянки. Варто тільки переступити поріг – і ви одразу відкладаєте свій мобільний в бік і починаєте брати активну участь у житті середньовічного містечка. Тут вам і стрільба з лука, і середньовічні знаряддя тортур і ще багато всього. Звичайно, вся ця активність найбільше запам’ятається дітлахам, але й дорослим варто час від часу забувати, що вони дорослі і просто насолодитися атмосферою Середньовіччя. Врешті-решт, не кожного дня випадає можливість побувати в шкірі лицаря чи прекрасної дами серця. 

 

Лахемааський національний парк

Місце розташування: за 70 км. на схід від Таллінна. Найближча зупинка – Palmse.

 

Лахемааський національний парк3

Лахемааський національний парк2

Час і ціни:
24 години/7 днів на тиждень
Вхід: безкоштовно

 

Лахемааський національний парк

Лахемааський національний парк4

Ідеальна місце для тих, хто хоче втекти чим подальше від шумного міста. Тут вам і дерева, і зелена травичка, і спів пташок – лелеки, цаплі, гуси. Доречі, тут можна заночувати. Так-так, можна розбити палатку всередині парку.

 

Єпископський замок в Курессаарі

Місце розташування: на найбільшому естонському острові Сааремаа, в його столиці – місті Курессааре. Дістатися можна літаком, автобусом (але довго) або паромом.

 

Епископский замок в Курессааре

Епископский замок в Курессааре

Час і ціна:
Середа – неділя: 11:00-19:00;
Понеділок – вівторок: зачинено;
Дорослий: 5€;
Сімейний: 11€;
Для студентів та учнів: 2,5€.

 

Епископский замок в Курессааре2

Епископский замок в Курессааре3

Бути на Сааремаа і не відвідати замок – це все одно, що бути у Львові й не випити кави. Це не просто середньовічний замок у хорошому стані, а центр культурного життя всього острова. На його території проходять пісенні фестивалі, виставки, майстер-класи для дітей. А для того, щоби послухати історії про «нелегке» життя духовенства, необов’язково брати екскурсовода. Можна зайти у найближчу кав’ярню і за філіжанкою кави місцеві вам таке розкажуть!

 


Озеро Каалі

Місце розташування: озеро також розташоване на острові Сааремаа

 

Озеро Каалі3

Озеро Каалі2

Час і ціна:
24 год. на добу/ 7 днів на тиждень
Безкоштовно

 

Озеро Каалі

Одне з наймістичніших міст в Естонії. Археологи знайшли докази того, що тут відбувалися ритуальні жертвопринесення. Каалі змальовано у фінській міфології, згідно до якої озеро утворене з іскри сонця, що випадково потрапила на Землю. З озером Каалі також пов’язано безліч і жахливих легенд. Наприклад, згідно з однією з них, на цьому місці знаходилася каплиця, де відбулося весілля брата і сестри, що викликало гнів Божий, і каплицю поглинула Земля. Як там не було, але озеро гарне, природа навколо заворожує, тому відвідати озеро обов’язково треба. До того ж, тут майже немає туристів.

 

Острів Кіхну

Місце розташування: на острів Кіхну можна потрапити на кораблі, що виходить із порту міста Пярну (дорога займе 2,5 години) або в 40 кілометрах з порту Муналайю (дорога займе 1 годину). За бажання можна взяти з собою на острів автомобіль.

 

Острів Кіхну3

Острів Кіхну2

Час і ціни:
24 год. на добу/ 7 днів на тиждень

 

Острів Кіхну4

Острів Кіхну

Гуцульщина Естонського розливу. Якщо хочете послухати народні легенди, пісні і приміряти народний костюм, то вам на острів Кіхну. Особливо рекомендують відвідати Кіхну на католицьке Різдво, Іванів День (24 червня) і День Святої Катерини (25 листопада). У ці святкові дні відбуваються народні гуляння.

 

Розклад автобусів: http://www.tpilet.ee/?MENU=&KEEL=ru
Розклад паромів: http://www.tuulelaevad.ee/index.php?lang=en